Dungeon szerepjáték szaküzlet és klub
Bpest, VII. Erzsébet Krt. 37. (az udvarban)
hétfő - péntek: 12.00h - 18.00h
szombat: változó (Érdeklődjön!)
dungeon @ dungeon.hu
061-321-13-13
Dungeon szerepjáték és könyv szaküzlet és klub

Helyszín:
Dungeon szerepjáték szaküzlet és klub
Budapest, VII. ker.Erzsébet körút 37.
Időpont:
szeptember 6. VASÁRNAP!
Kezdés 10.30-kor, nevezés 10-től.
A paklilista e-mail-ben (akár fénykép) is leadható!

Szabályok:

Hagyományos, kvalifikációs verseny a 2020-as Nemzeti Bajnokságra!

 Tiltott lapok: Bufa segítsége Elmerombolás, Kismassza, Krigis, a lélekkufár, Lépéselőny, Nekrofun máglya, Oz'mogroth univerzumkifordító, Ragyogó manó, Teremtő rakshallion (új).

 Nevezési díj:

 1500 Ft,  (Hatalom Szövetsége tagságival 1400 Ft)

A vidékről erre a versenyre érkező játékosoknak egységesen 500 Ft a nevezési díj! Ehhez bemutatni szükséges aznapi MÁV - vagy buszjegyet, vagy vidéki benzinkút blokkját!

Ingyenes számodra a részvétel, ha a névnapod vagy a születésnapod a verseny hétvégéjén (szombat-vasárnap) van!

Nyeremények:

11. kiadású alappaklik, 2 db új UR-lap  (Azt parancsolom, A főnix halála) Zén kiegészítők; legalább 45 induló esetén: 100.000 Ft-nyi össz-nyeremény!

"A Dungeon tükre" akció: a verseny folyamán legalább 1.000 Ft értékben vásárlók között promóciós lapot sorsolunk!

MINDEN induló kap nyereményt: az első 16 helyezett 11. kiadású alappaklit nyer, a többiek Zén kiegészítőt; és a legjobb amatőr versenyzőket külön is díjazzuk!

További tervezett versenynaptár:

október 4. vasárnap: Felkészülés a Nemzeti Bajnokságra

A Dungeonben Hatalom Kártyái Kártyajáték (HKK) laponkénti vásárlásnál - tetszőleges kiadásból, akár a 11. alapkiadásból is - 2-őt fizetsz, 3-at vihetsz akciót tartunk augusztus 18 - 28 között a bolti vásárlásokra!

Bármelyik 3 db megvásárolt lapnál, a legolcsóbbat nem kell kifizetned!

Előrendelhető a Párizs társasjáték!

2020. augusztus 05. szerda, 12:50

Párizs átalakulásának csúcskorát éli, hogy a világ leggyönyörűbb városai közé emelkedjen. Az 1889-ben nagy sikerrel megrendezett világkiállítást az Eiffel-torony felállításával megkoronázva, Párizs dicsőségesen menetel a „la Belle Époque” néven ismertté vált korszakában.

A Párizs játékban a játékosok ingatlanbefektetők szerepét öltik magukra, hogy megvásárolják a 19. század legelőkelőbb épületeit.
A játékosok épületek vásárlásával és bónuszlapkák megszerzésével gyűjtenek győzelmi pontokat.

Ár 19 990 Ft
14 490 Ft
Megtakarítás: 5 500 Ft

Tervezett megjelenés: 2020.10.22.
Kiadó: Delta Vision
Játékosok száma: 2–4
Korosztály: 12 éves kortól
Játékidő: 90 perc
Nyelv: magyar

Megjelent a HKK legfrissebb alappaklija, a 11. kiadás! Benne számos korábbi kiemelkedő - és 30 teljesen új - ritka lappal!

Ár 2 400 Ft
2 190 Ft
Megtakarítás: 210 Ft

Ár 24 000 Ft
19 990 Ft
Megtakarítás: 4 010 Ft

Minden gyűjtődobozhoz választhattok két db Dungeon - promóciós lapot is a következők közül:

Dungeon (Cartamundi nyomda!) A Dungeon tükre A Dungeon erőtere A Dungeon kulcsai A Dungeon szelleme

Nyári szabadság

2020. július 16. csütörtök, 13:16

Szabadság miatt a Dungeon zárva lesz július 18-tól!

Nyitás július 29-én!

Az ezen időszak alatt leadott webáruházas megrendeléseket csak július 29-től tudjuk teljesíteni.

Július 18-án jelenik meg a HKK legfrissebb alappaklija, a 11. kiadás!

A Dungeon Szerepjáték Szaküzlet az idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját és ebből az alkalomból egy rendkívül kedvezményes előrendelési akciót hirdetünk meg!

Az alappakli bolti ára 2400 Ft lesz, de július 17-ig a Dungeontől előrendelve  csak 1599 Ft!

Ár 2 400 Ft
2 190 Ft
Megtakarítás: 210 Ft

Ár 24 000 Ft
19 990 Ft
Megtakarítás: 4 010 Ft

A tekintélyes kedvezmény mellé, most minden gyűjtődobozhoz választhattok egy Dungeon - promóciós lapot is!

Dungeon (Cartamundi!) A Dungeon tükre A Dungeon erőtere A Dungeon kulcsai A Dungeon szelleme

 

 

Július 6-tól előrendelhető a 11. kiadású alappakli!

Részletek, árak és egyéb információk hétfőtől lesznek elérhetőek!

Díjazzuk a jó bizonyítványt!

2020. június 29. hétfő, 05:03

Kedves Tanulók!

Idén is szeretnénk Veletek együtt örülni az egész éves munkátok eredményének!

Hozzátok be a bizonyítványotokat a Dungeon-be augusztus 31-ig és minden ötösért + 4% extra kedvezményben részesültök a vásárlásaitok végösszegéből!

Akkor se aggódj, ha az év végén csak szöveges értékelést kaptál, mert azt is elfogadjuk! Ha a Rólad és a munkádról szóló vélemény kiváló, úgy hét ötösnek megfelelő (28%) kedvezménnyel honoráljuk a teljesítményed!

Az egyetemistáknak és a főiskolásoknak sem kell csüggedniük, mert "indexet" (vizsgalapot) is elfogadunk!

Vásárolhattok könyvet, társas - vagy kártyajátékot, bármit ami a szíveteknek kedves! :)

Gyertek, szeretnénk gratulálni és Veletek együtt örülni a jó bizonyítványnak! :)

(Az akció más akciókkal és kedvezményekkel nem összevonható és így legfeljebb 32% kedvezmény érhető el!)

Figyelem! Most pénteken zárva leszünk!

2020. június 23. kedd, 11:25

Pénteken (06.26.) szabadság miatt zárva lesz a Dungeon!

Az idősebb geekek minden bizonnyal emlékeznek még a 80-as években tomboló “lapozgatós” kalandjátékokra. Én ugyan a 70-es évek szülötte vagyok, és élesen él bennem az emlék, hogy nem egy Ian Livingstone Kaland, Játék, Kockázat kötetet forgattam kezeim között! :)

A mai kor gémere számára úgy lehetne összefoglalni ezeket a könyveket, mintha egy RPG lenne, csak papíron. Karakterünk fejlődik, tárgyakat gyűjthetünk, és erősebbé válhatunk. Nyilván nincsenek elágazó talent-fák, meg kimunkált crafting rendszer, de ezt botorság is lenne felróni e könyveknek.

    Kaland

A játék menete úgy zajlik, hogy a gondosan elolvasott szabályok után elolvashatjuk magának a kötetnek a háttértörténetét, illetve megkezdhetjük kalandunkat. A cselekmény pedig folyamatos döntések elé állít bennünket. Rajtunk áll, mit teszünk legközelebb. Ha kitaláltuk mit lépünk, át kell lapozni arra az oldalra, ahol a további instrukciókat találjuk.

Gyakran a legkézenfekvőbb megoldás a leghalálosabb, máskor pedig – tudván, hogy legutóbb megszívtuk a könnyebb úttal – direkt a nehezebb utat választjuk. A könyv pedig belelát a fejünkbe, és utána emiatt fogjuk otthagyni a fogunkat. Ahogy az összes Kaland, Játék, Kockázat könyvhöz, úgy az Allansia bérgyilkosaihoz is rengeteg szerencse kell. Emiatt pedig nehezen kiszámítható.

Míg egy videójáték esetében oda megyünk, ahova akarunk, ha elszúrtunk valamit, csak visszatöltjük a legutóbbi állást, és folytatjuk utunkat. Az Allansia bérgyilkosai esetében nyilván nincs ilyesmire lehetőségünk (kivéve, ha “csalunk”, és visszalapozunk az utolsó biztonságos ponthoz). És mivel legtöbbször kiszámíthatatlan, ezért tényleg igazi kalandban lehet részünk.

    Játék

A cselekmény ott szívat, ahol tud, de ez is a játék része – ezt jobb, ha minél hamarabb megszokjátok. Ha pedig hosszas morfondírozás után meghozunk egy döntést, mely végül hatalmas kincset ejt az ölünkbe, kimondottan katartikus élmény tud lenni. Egy-egy extra élelem, plusz zsákmány, vagy pár aranytallér szó szerint életet menthet.

Utunk során számos ellenféllel fogunk találkozni, kiknek legyőzése hol egyszerűbb, hol rettenetesen nehéz lesz. Ahhoz, hogy sikeresen kerüljünk ki egyes ütközetekből, a kezdeti pontjaink befolyásolják. Ügyesség, életerő, és szerencse statjaink változásai végig közrejátszanak kalandunk során. De ezeket az alap pontokat sem mi osztjuk szét magunknak. Ismét Fortuna istennő kezeiben vagyunk, hiszen életerőnk, ügyességünk és szerencsénk is dobókockáink számaitól függ.

    Kockázat

Ha már szerencse: a játék legnagyobb részében minden csak a szerencsén múlik. Megpróbálhatunk taktikázni, ügyeskedni, aminek ugyan lesz valamennyi haszna, végső soron úgyis az dönti el az események kimenetelét, mennyit dobtunk a kockákkal.

Éppen ezért rengetegszer fogunk meghalni, vagy borzasztó sérülésekkel kikerülni egyes harcokból. Nem gondoltam volna, hogy itt is sikerül beemelni a Dark Soulst, most mégis megteszem. Hiszen ahányszor meghalunk, annyival okosabbak leszünk később. Addigra már tudjuk merre szabad menni, és merre nem érdemes kockáztatni. A kockákkal így sem fogunk jobban, vagy számunkra kedvezőbben dobni, de legalább nagyjából kiismerhetjük a környezetünket.

Összességében tehát az Allansia bérgyilkosait a nosztalgiázni vágyó játékosok és könyvmolyok egyértelműen imádni fogják. Játszi könnyedséggel idézi meg gyerekkorunkat, és nem is nagyon ereszt addig, amíg a kaland végére nem érünk. A sztorija tipikus fantasy kalandregény, de sok pluszt ad, hogy mi alakíthatjuk sorsunkat. A fiatalabb játékosok, akik szeretnek olvasni, egészen nyugodtan adhatnak neki egy esélyt. Az Allansia bérgyilkosai megeleveníti a Kaland, játék, kockázat aranykorát, és sok-sok önfeledt (és persze idegörlőt, amikor negyedjére halunk meg rossz döntéseink miatt) órát nyújt mindenkinek, aki hajlandó belevetni magát a Kígyó-sziget rejtelmeibe.

Cím: Allansia Bérgyilkosai
Szerző: Ian Livingstone
Kiadás éve: 2020
Kiadó: Chameleon Comix
Műfaj: kaland, lapozgatós könyv

Ár 3 990 Ft
3 190 Ft
Megtakarítás: 800 Ft

geekvilag.hu

2. oldal / 92

Impresszum