Dungeon szerepjáték szaküzlet és klub
Bpest, VII. Erzsébet Krt. 37. (az udvarban)
hétfő - péntek: 12.00h - 18.00h
szombat: változó (Érdeklődjön!)
dungeon @ dungeon.hu
061-321-13-13
Dungeon szerepjáték és könyv szaküzlet és klub

Trónok Harca falinaptár!

2011. augusztus 17. szerda, 05:00

A Bantam kiadó jól döntött, amikor úgy gondolta, hogy a „Jég és Tűz Dala” (Song of Ice and Fire) illusztrációi sikeresek lehetnek a Sárkány Évében (2012). Ez a mesés naptár igazán megkoronázza az évfordulót!

Tizenkét gyönyörű fantasy kép született, amelyek között találunk olyan karaktereket, melyekkel még nem találkozhattunk az HBO sorozatában (SPOILER!), csak a könyvben olvashattunk róluk.  George R. R. Martin kérésére nem a sorozat szereplőit láthatjuk a képeken, hanem a művész fantáziájára bízta a megvalósításukat, bár így is remekül felismerhetőek a szereplők.

Jó nézegetést!

Könnyű feladatnak tűnt... Elvégre nehéz lehet azt elintézni, hogy a szolgálólányt ne vegye nőül a herceg?

Azonban az ezúttal a messzi Genuvába utazó három boszorkány – Wiharvész Anyó, Ogg Nagyi és Póré Magrat – esetében a dolgok sosem egyszerűek…

A szolgálólányok sorsa az, hogy feleségül kell menniük a herceghez. Erről szól az életük. A boldog véget nem lehet feltartóztatni.

Legalábbis nem lehetett – mostanáig...

Ár 2 990 Ft
2 490 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

A távoli jövőben az emberiség merev kasztrendszerben él. A Földet eonok óta a halhatatlan optimberek irányítják. Hatalmuk korlátlan és megkérdőjelezhetetlen. Génsebészeti úton manipulált és a múlt felől tudatlanságban tartott közemberek végtelen milliói szolgálják őket. Az utódnemzésre csak a kiváltságos kevesek kapnak engedélyt, de még ők is csak elvétve produkálnak életképes utódot. A génmódosítások eredményeként az emberek akár évszázadokig is élhetnek, ha a megfelelő enzimtartalmú szerekkel kezelik őket. Az optimberek azonban csak a leghűségesebb és leghasznosabb szolgáiknak biztosítják a hosszú élet kegyét.

Dr. Vyaslav Pottert, a Központ génsebész specialistáját egy napon különleges esethez hívják. A metszésre váró embrió rendelkezik mindazzal a potenciállal, ami lehetővé tenné, hogy optimber váljon belőle. Ám egy ismeretlen külső erő hatására a génsebészeti beavatkozás eredménye egy olyan magzat lesz, melynek ha felnő, nem lesz szüksége enzimbevitelre a hosszú élethez, ráadásul képes lesz egészséges, élő gyermekek nemzésére. Potter tudja, hogy az életével játszik, mégis képtelen rá, hogy elpusztítsa a embriót, mely veszélybe sodorhatja az optimberek uralmát…

Ár 3 500 Ft
3 000 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

Paul Atreides életének két, eddig ismeretlen szakasza tárul elénk e szokatlan szerkesztésű Dűne-folytatásban.

Láthatjuk, hogyan formálódik meg a gyermek Paul jelleme az Atreides-házat is lángba borító, feudális orgyilkosháború közepette, és végignézhetjük, miként válik akarata ellenére véres kezű zsarnokká az ifjú Atreides császár, ahogy a fremen hadjárat végigsöpör az Impériumon. A Dűne fia, Paul sajátos módon fogja közre A Dűne eseményeit, időnként előttük, máskor pedig utánuk játszódva, fellebbentve a fátylat azokról az erőkről, melyek Paul életére és hatalmára törnek…

Várható megjelenés: október 19.

A könyv klubkiadványként jelenik meg!

Legtöbbünkben talán nem is tudatosul a tény, hogy H. P. Lovecraft képzeletének rémisztő szüleményei a mai napig velünk élnek, és mintegy köztünk járnak, körbevesznek minket.

A Cthulhu-mítosz messzi csillagokból ideszármazott fajaira és „más isteneire” a földi civilizációt fenyegető idegen lényekben ismerhetünk rá, míg Arkham a filmeknek és képregényeknek köszönhetően mostanra a degeneráltság és a téboly jelképe lett. Hosszasan sorolhatnánk még a hasonló hatásokat.

A jelen gyűjtemény az ősforrásokat mutatja be, és ugyan minden válogatás elkerülhetetlenül szubjektív valamennyire, a kötetbe beválasztott rövidebb-hosszabb elbeszélések egytől egyig a rajongók által legkedveltebb, a kritikusok elemzéseiben legnagyobbra tartott művek közül kerültek ki, és együttesen vitathatatlanul a lovercrafti életmű esszenciáját képviselik.

Várható megjelenés: Október 12.

Elmés király halott, fia, Pompa herceg ölte meg. Mint ahogy Fitzet is – legalábbis annak ellenségei és barátai így hiszik. Szövetségesei és Ösztön-bűbája segítségével azonban feltámad sírjából, noha testét-lelkét súlyos sérülések gyötrik. A királyság a pusztulás felé hanyatlik: Pompa kifosztotta és elhagyta a fővárost, miközben a jog szerinti trónörökös, Igazság herceg elveszett őrült küldetése során, és talán meg is halt. Csak Igazság – vagy a hercegnője szíve alatt hordott gyermek – visszatérése mentheti meg a Hat Hercegséget.

Ár 4 990 Ft
4 390 Ft
Megtakarítás: 600 Ft

A Birodalom a teljes összeomlás szélén áll, ám tartogat még egy végső, alattomos tervet. Miközben az Új Köztársaság egy véres polgárháború küszöbén áll, elterjed a hír, hogy a császár legravaszabb és legkegyetlenebb hadura, Thrawn főadmirális visszatért a halálból és újra a birodalmi erők élére állt.

Han és Leia versenyt futnak az idővel, hogy megakadályozzák az Új Köztársaság szétesését. Luke és Mara Jade pedig egy rejtélyes kalózhajó nyomába erednek, melynek a fedélzetén klónokat érzékeltek. Eközben az igazi ellenség mindvégig a háttérben bujkálva szövi sötét terveit, melyben az Új Köztársaság és a Birodalom is egyszerű bábu csupán...

Ár 2 890 Ft
2 450 Ft
Megtakarítás: 440 Ft

Mina végre kiszabadul a Vértenger tornyából. Meg kell tudnia az igazságot önmagáról, amelyet oly sokáig tartottak titokban előtte, ám ehhez el kell utazni az Isten Otthonába. Majere szerzetese, Rhys, valamint a kutyája, Atta, és surranó barátja, Nadragulya kapják a veszélyes megbízatást, hogy vigyázzanak a zavarodott istenre. Csak azokra támaszkodhatnak, akikben Mina megbízik, márpedig ők kevesen vannak.

Útjukat számtalan veszély övezi, a választottak ugyanis követik a vezetőjüket, Minát. Krell, aki időközben a csont akolitusává vált, halált és pusztítást hoz Vigasz városára, miközben próbálja elfogni Minát. A lány egykori kapitánya, a minotaurusz Galdar azt a feladatot kapja, hogy állítsa őt a gonosz oldalára. Úgy akarják meggyőzni, hogy a kezére adják leggyűlöltebb ellenségét, Valthonist.

Várható megjelenés: szeptember

Ár 2 990 Ft
2 490 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

Az előző bemutató játéknap sikerességére való tekintettel, megismételjük - és igény szerint - rendszeressé is tesszük a M.A.G.U.S.- demó-napokat!

„Minden gyilkossággal egyre bölcsebb leszek, és ahogy bölcsességem gyarapszik, úgy válok egyre erõsebbé.”

A bérgyilkos – A sötételfek által támogatott Artemis Entreri uralma egyre erõsebbé válik Calimport utcáin, habár óvatosságra inti, hogy sötét bõrû támogatójának becsvágya egyre növekszik. A bérgyilkos hamarosan arra az útra kényszerül, amelyen korábban legyûlöltebb ellensége járt, és ez az út olyan helyre vezet, ahol az Entrerihez hasonlókat soha nem látják szívesen.

A drow – Jarlaxle a sötét Menzoberranzanból gonosz szándékokkal a szívében érkezett a felszínre. A rosszindulatú Kristályszilánk befolyása erõsödik, egészen addig, amíg a drow zsoldossal érkezett helyettesei is a hatása alá nem kerülnek. Amikor maga a Bregan D`aerthe is ellene fordul, Jarlaxle kénytelen lesz arra az emberre bízni a sorsát, akit szolgasorba akar hajtani.

Várható megjelenés: 2011. augusztus 30.

74. oldal / 81

Impresszum