Dungeon szerepjáték szaküzlet és klub
Bpest, VII. Erzsébet Krt. 37. (az udvarban)
hétfő - péntek: 12.00h - 18.00h
szombat: változó (Érdeklődjön!)
dungeon @ dungeon.hu
061-321-13-13
Dungeon szerepjáték és könyv szaküzlet és klub

Megjelent a Koleria - A legendák szerepjátéka!

2011. augusztus 25. csütörtök, 05:00

Megjelent a Koleria - a legendák szerepjátéka!

Egy tehetséges magyar szerző tollából született a Koleria szerepjáték, s legfőképp a Germán, Kelta és a Viking mondavilágra épülő szerepjáték-rendszer. Egy kis ízelítő a könyvből: 

A közelmúlt eseményei szétzilálták az Árnyak Tanácsát. Démonseregek közelednek Midkemiához, menekülő taredheleket hajtva maguk előtt, s a csillagtündék már önmagukban is komoly fenyegetést jelentenek. Ráadásul Pugot és családját szörnyű veszteség érte.

A gyász azonban most nem időszerű. Az Elveszettek Völgyének elhagyatott erődjében ...

Ár 2 990 Ft
2 490 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

„A sithek mindig elárulják egymást… Biztos vagyok benne, hogy ezt te is meg fogod tanulni. Hamarosan…”

 

A Köztársaság megdöntése befejeződött, Darth Sidious uralma alá hajtotta az egész galaxist. Csupán egy maroknyi ellenálló veszélyezteti hatalmát, akik az életben maradt jedi lovagok vezetésével a régi rend helyreállításáért küzdenek. Az utolsó jedik megsemmisítésével a császár Darth Vadert bízza meg, ...

 

Vége a találgatásoknak: a Fantasy Flight Games vásárolta meg a Star Wars jogokat! Hirtelen bejelentettek két terméket is, amelyek 2012-re esedékesek: egy figurás X-wing játékot, valamint egy Star Wars kártyajátékot!

The One Ring - szerepjáték ismertető

2011. augusztus 18. csütörtök, 05:00

Nehéz dolga van annak, aki a Gyűrűk Ura könyvek alapján akar szerepjátékot készíteni. Hatalmas az elvárás a régi játékosok felől, ugyanakkor a filmek népszerűsége miatt tökéletes új emberek bevonására, így az ő igényeiket is szem előtt kell tartani. Életkorban is nagy a szórás. Legyenek egyszerűek a szabályok, segítsék, és ne akadályozzák a szerepjátékot, ugyanakkor a veteránok kezébe is adjon a rendszer sok lehetőséget.

És persze mindenek előtt legyen hangulatos az egész, hű a könyvekhez!

Nagy fába vágta hát a fejszéjét Francesco Nepitello és a Cubicle7 csapata, amikor nekiláttak az Egy Gyűrű szerepjátéknak.

Miről is szól a játék

Fontos leszögezni már az elején – ez a játék, pontosabban alapkönyv, nem arra való, hogy a játékosok egész Középföldét bebarangolják. A könyv alapjául a Hobbit (vagy Babó, kinek hogy tetszik) szolgált, az abban található helyszíneken kóborolhatunk, mégpedig az Öt Sereg Csatája után 5-6 évvel.

Ennek megfelelően erősen fókuszált kiadvány, a karakterek maguk is ezen területekről származnak, és a kalandok is itt játszódnak. Nem véletlen a játék szlogenje: „Kalandok a vadon határán”. Szerencsére a következő években még két alapkönyv jelenik majd meg, az egyik Eriadort dolgozza fel, a másik pedig Gondort és környékét.

Trónok Harca falinaptár!

2011. augusztus 17. szerda, 05:00

A Bantam kiadó jól döntött, amikor úgy gondolta, hogy a „Jég és Tűz Dala” (Song of Ice and Fire) illusztrációi sikeresek lehetnek a Sárkány Évében (2012). Ez a mesés naptár igazán megkoronázza az évfordulót!

Tizenkét gyönyörű fantasy kép született, amelyek között találunk olyan karaktereket, melyekkel még nem találkozhattunk az HBO sorozatában (SPOILER!), csak a könyvben olvashattunk róluk.  George R. R. Martin kérésére nem a sorozat szereplőit láthatjuk a képeken, hanem a művész fantáziájára bízta a megvalósításukat, bár így is remekül felismerhetőek a szereplők.

Jó nézegetést!

Könnyű feladatnak tűnt... Elvégre nehéz lehet azt elintézni, hogy a szolgálólányt ne vegye nőül a herceg?

Azonban az ezúttal a messzi Genuvába utazó három boszorkány – Wiharvész Anyó, Ogg Nagyi és Póré Magrat – esetében a dolgok sosem egyszerűek…

A szolgálólányok sorsa az, hogy feleségül kell menniük a herceghez. Erről szól az életük. A boldog véget nem lehet feltartóztatni.

Legalábbis nem lehetett – mostanáig...

Ár 2 990 Ft
2 490 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

A távoli jövőben az emberiség merev kasztrendszerben él. A Földet eonok óta a halhatatlan optimberek irányítják. Hatalmuk korlátlan és megkérdőjelezhetetlen. Génsebészeti úton manipulált és a múlt felől tudatlanságban tartott közemberek végtelen milliói szolgálják őket. Az utódnemzésre csak a kiváltságos kevesek kapnak engedélyt, de még ők is csak elvétve produkálnak életképes utódot. A génmódosítások eredményeként az emberek akár évszázadokig is élhetnek, ha a megfelelő enzimtartalmú szerekkel kezelik őket. Az optimberek azonban csak a leghűségesebb és leghasznosabb szolgáiknak biztosítják a hosszú élet kegyét.

Dr. Vyaslav Pottert, a Központ génsebész specialistáját egy napon különleges esethez hívják. A metszésre váró embrió rendelkezik mindazzal a potenciállal, ami lehetővé tenné, hogy optimber váljon belőle. Ám egy ismeretlen külső erő hatására a génsebészeti beavatkozás eredménye egy olyan magzat lesz, melynek ha felnő, nem lesz szüksége enzimbevitelre a hosszú élethez, ráadásul képes lesz egészséges, élő gyermekek nemzésére. Potter tudja, hogy az életével játszik, mégis képtelen rá, hogy elpusztítsa a embriót, mely veszélybe sodorhatja az optimberek uralmát…

Ár 3 500 Ft
3 000 Ft
Megtakarítás: 500 Ft

Paul Atreides életének két, eddig ismeretlen szakasza tárul elénk e szokatlan szerkesztésű Dűne-folytatásban.

Láthatjuk, hogyan formálódik meg a gyermek Paul jelleme az Atreides-házat is lángba borító, feudális orgyilkosháború közepette, és végignézhetjük, miként válik akarata ellenére véres kezű zsarnokká az ifjú Atreides császár, ahogy a fremen hadjárat végigsöpör az Impériumon. A Dűne fia, Paul sajátos módon fogja közre A Dűne eseményeit, időnként előttük, máskor pedig utánuk játszódva, fellebbentve a fátylat azokról az erőkről, melyek Paul életére és hatalmára törnek…

Várható megjelenés: október 19.

A könyv klubkiadványként jelenik meg!

Legtöbbünkben talán nem is tudatosul a tény, hogy H. P. Lovecraft képzeletének rémisztő szüleményei a mai napig velünk élnek, és mintegy köztünk járnak, körbevesznek minket.

A Cthulhu-mítosz messzi csillagokból ideszármazott fajaira és „más isteneire” a földi civilizációt fenyegető idegen lényekben ismerhetünk rá, míg Arkham a filmeknek és képregényeknek köszönhetően mostanra a degeneráltság és a téboly jelképe lett. Hosszasan sorolhatnánk még a hasonló hatásokat.

A jelen gyűjtemény az ősforrásokat mutatja be, és ugyan minden válogatás elkerülhetetlenül szubjektív valamennyire, a kötetbe beválasztott rövidebb-hosszabb elbeszélések egytől egyig a rajongók által legkedveltebb, a kritikusok elemzéseiben legnagyobbra tartott művek közül kerültek ki, és együttesen vitathatatlanul a lovercrafti életmű esszenciáját képviselik.

Várható megjelenés: Október 12.

84. oldal / 91

Impresszum